Várakozó állásponton - A Nőkért Egyesület közleménye

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

Várakozó állásponton - A Nőkért Egyesület közleménye

szeptember 04, 2014 - 17:16

A Class FM szerkesztősége az egyesületi levelezési címünkre is elküldte mai . Üdvözöljük a lépést, ahogyan a dokumentumban említett egyhónapos erőszakellenes kampány szándékát is.

Mindazonáltal fontosnak tartjuk, hogy a tervezett kampány a nőszervezetek és áldozatvédő szervezetek (Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, NANE, PATENT, Stop Férfierőszak, Keret Koalíció) bevonásával, velük egyeztetve, szakvéleményüket figyelembe véve történjen.

Továbbá, a bocsánatkérésen túl szeretnénk, ha a rádió vezetősége garantálná, hogy a jövőben minden műsorukban tartózkodnak a szexuális erőszak ilyen megközelítésétől.

Nem ragaszkodunk a tüntetéshez, készek vagyunk azt egyeztetéssé, megbeszéléssé alakítani; ugyanakkor a fenti kérdések pontosításáig attól nem állunk el.

Örvendetesnek tartanánk, ha konstruktív, és az ügyet érdemben elősegítő, a nők elleni erőszakról való társadalmi gondolkodást valóban pozitív irányba alakító megoldás születne.

Egyúttal jelezzük, hogy a KDNP minket nem keresett fel, velünk kommunikációt nem folytatott, kéretlen támogatásukról mindössze sajtóhírekből értesültünk. Ahogy az esemény meghirdetésénél és a sajtónyilatkozatban is jeleztük, az erőszak illetve az előítélek más formáit nem elítélő, ráadásul egyébként sem a női jogi törekvéseikről híres szervezektől elhatárolódunk.

 

Nőkért Egyesület, 2014. szept. 4.

 

Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



A nemi erőszak nem vicces - a Nőkért Egyesület és a csatlakozó szervezetek sajtónyilatkozata

szeptember 03, 2014 - 18:47

Alulírott szervezetek felháborodva értesültünk az ELTE TÓK fonyódligeti gólyatáborában történt nemi erőszakról, és ennek kapcsán arról, hogy az esetet bagatellizálták, és kedélyes-humoros, nagy nevetésekkel tarkított beszélgetést fűztek fel rá.

A nemi erőszak nem vicces - beadványunk a Médiahatósághoz

szeptember 03, 2014 - 12:55
A vicces kedvű műsorvezetők (Rákóczi Feri, Vadon Jani, Sebestyén Balázs)

A fonyódligeti gólyatáborban történt nemi erőszakot a , a bűncselekményt relativizálva, bagatellizálva helyezte, ezért első lépésként a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz. Meggyőződtünk arról, hogy semmi akadálya, hogy egyazon panaszt több állampolgár is benyújtson, így mindenkit arra biztatunk, hogy ragadjon tollat/billentyűzetet, és küldjön a hatóságnak akár saját fogalmazású, akár a mi levelünket mintának vagy szó szerint felhasználó levelet. (Megj. a hatóság csak postai leveleket fogad, e-maileket nem!)