október 2013

Barna Emília és Hudy Róbert: A kalapácsnyalogatástól a generációs konfliktusig: a Miley Cyrus-vita margójára

október 30, 2013 - 18:39
A kalapácsnyalogatástól a generációs konfliktusig: a Miley Cyrus-vita margójára

Néhány hete saját honlapjaikra posztolt nyílt levelekben, Facebook és Twitter üzenetekben veszett össze egymással három világhírű női előadó, Sinead O'Connor, Miley Cyrus és Amanda Palmer. A vita a 21 éves Cyrus Wrecking Ball c.

Az igazi férfi nem bánt nőt! - kampány pécsi focistákkal

október 25, 2013 - 12:58

 

"Az erőszakmentesség a tökély egyik állapota. Jelenti a célt, amely felé az emberiség természettől fogva, ha talán öntudatlanul is, halad." Mahatma Gandhi

 A PMFC-MATIAS, a Karbon Kör Sportegyesület, valamint a Nő az Esély Egyesület Pécs Megyei Jogú Város támogatásával nagyszabású figyelemfelhívó, szemléletformáló kampányba kezd " Férfiak a Nőkért" címmel. A projekt az EGT/Norvég Civil Alap támogatásával jött létre.

Gáz női hibák??? Válasz a men.hu cikkére

október 10, 2013 - 18:08
Jelenet a Muriel esküvője c. filmből

A mai napon címmel jelent meg cikk a men.hu oldalon - női szerző tollából, az állítólag gyakran emlegetett férfihibákat kiegyensúlyozandó. Dicséretes, hogy utóbbi kapcsán a "feminista" szó idézőjelet kapott - némileg mást jelent "férfihibákról" illetve szexista, hímsoviniszta társadalomról, kultúráról beszélni.

Erna Schneider Hoover matematikus, feltaláló

október 01, 2013 - 09:59
Patent ,623,007, Nov. 23, 1971 – az első szoftver szabadalmak egyike, tulajdonosa dr. Erna Schneider Hoover 1926. június 19-én született Irvingtonban. Tanárnő anyja és fogász apja tanulmányaik mellett sok szabadságot adtak gyerekeiknek, teniszezni, úszni, vitorlázni, kenuzni jártak, túráztak a környező hegyekben, kipróbálhatták magukat sokmindenben.