16 akciónap a nők elleni erőszak ellen 2021 - összegyűjtött médiamegjelenéseink

Olvasási idő
1 minute
Eddig olvastam

16 akciónap a nők elleni erőszak ellen 2021 - összegyűjtött médiamegjelenéseink

november 26, 2021 - 21:48
A Nőkért Egyesület figyelemfelhívó akcióink a nőkkel szembeni erőszak ellen.

Egy cipőben járunk

„Az elmúlt bő 150 évben rengeteg előrelépés történt a nők jogai terén: a nők Európában, így Magyarországon is kivívták, hogy jogilag önállók legyenek, örökölhessenek, munkát vállalhassanak, bankszámlát nyithassanak, egyetemre járhassanak, íróként vagy művészként elismerést szerezhessenek, szavazhassanak és politikai tisztségeket tölthessenek be. Mindezen fontos eredmények dacára a nemek közti teljes egyenlőség még mára sem valósult meg. Ennek egyik legfőbb akadálya ma az, hogy a nők nem kapnak megfelelő védelmet a nemi alapú erőszakkal szemben. Az ugyanis, ahogyan egy állam a bántalmazott nőkkel bánik, képet ad arról, hogy mit gondol általában a nők értékéről."



Megrázó vallomást tett Fejes Rita színész. Bántalmazó kapcsolatának egy durva verés vetett véget – a hatósági eljárás még folyamatban van.

„Anyukám mondta nekem tinédzserkoromban, hogy ha egy férfi egyszer megüt, az meg fog ütni még egyszer, úgyhogy: fuss.”

Durván bántalmazták Fejes Rita színésznőt egy hotelszobában - Kempf Zita, Nlc.hu 


Hoszteszmunkára jelentkezett, idegen férfiakkal kellett volna aludnia a magyar modellnek

Fegyverrel fenyegették a magyar modellt egy törökországi szállodában, de ez csak egyike a bántalmazásos eseteknek, amikben gyerekkora óta része volt.


„Miért csíkos a melled?” – változatosan bántották szavakkal a magyar stylistot

A Nőkért Egyesület tizenhat részes videósorozatot készített „Egy cipőben járunk” címmel, melyben a bántalmazás, az erőszak, a zaklatás különböző formáinak túlélői beszélnek. Ez alkalommal Kozma Rita stylist, testpozitív aktivista gondolatait közöljük.


Nem a te hibád, nem a te szégyened!” Színésznők, aktivisták kampányolnak a nők elleni erőszak ellen

Egy cipőben járunk. Legyenek a nők bármilyen különbözőek is, közös bennük, hogy életük során megtapasztalták a nemi alapú erőszak vagy a szexuális zaklatás valamilyen formáját. A Nőkért Egyesület videosorozatában túlélők mesélik el a velük történteket és üzenik a többi érintettnek: nem a te hibád, nem a te szégyened!


Egyszeri adomány

Make Adomany a Nokert Egyesuletnek (Nokert.hu)



A gyűlöletbeszéd és a nők elleni erőszak - összefüggések és okok

április 19, 2018 - 12:32
Gyűlöletbeszéd

Tágabb helyzetképpel nyit a műsor - különös tekintettel a hazai helyzetre.  az MTA Szociológiai Intézetének főmunkatársa a nők szerepének változásában, mind előbbre kerülésében látja a nőellenes beszéd rasszizmusba is átcsapó gyakori és aktuális fel-felbukkanását.(Említi Madách Imre akadémiai dolgozatát és Vörösmarty Mihály negatív, megkülönböztető megnyilvánulását - nagy költők elmaradott nézetei).

Szolidaritás Orosz Bernadett-tel (2020. szept. 28.) - összegyűjtött médiamegjelenések

szeptember 29, 2020 - 20:36
Szolidaritás Orosz Bernadett-tel

A Nőkért Egyesület 2020. szeptember 28-án a Miskolci Járásbíróság épülete előtt szolidaritását fejezte ki a bántalmazója által személyiségi jogok megsértése miatt ötmillió Ft-ra beperelt hatgyermekes édesanyával, Orosz Bernadett-tel. A rendezvényről a sajtó széles körben beszámolt.  

Antoni Rita (Nőkért.hu) és Kátai Gábor (Nők a Pályán) a Szegedi Városi Televízióban

november 12, 2011 - 00:00

2010. november november 11-én, csütörtökön 19.30-tól Antoni Rita, a Nőkért.hu főszerkesztője és Kátai Gábor, a Nők a Pályán aktivistája a Szeged Városi TV  Körút című, közéleti-kulturális magazinjának vendégei voltak.