augusztus 2020

Miért legyünk feministák? Antoni Rita előadása (video)

augusztus 22, 2020 - 22:16

Miért elengedhetetlen a feminista szemlélet az LMBTQ aktivizmushoz, és miért nincs feminizmus LMBTQ szempontok beemelése nélkül?

Többek közt ezekről a kérdésekről szólt a Nőkért Egyesület elnöke, Antoni Rita teltházas érdeklődést kiváltó előadása a Budapest Pride Academy keretében. 

Az első ismert leszbikus feminista: Anna Rühling

augusztus 18, 2020 - 01:14
Anna Rühling

Theodora Anna Sprüngli 1880. aug. 15-én született egy hamburgi középosztálybeli családban. Tehetségesen hegedült, de a művészi pályáról egy kézsérülés miatt - amit egy gyerek megmentése közben szenvedett el - le kellett mondania. Így az újságírás felé fordult. Elsősorban művészeti témájú cikkeket és színikritikákat írt, Anna Rühling álnéven.

Nem kártérítés jár a brutális nőverőnek, hanem nyilvánosság

augusztus 14, 2020 - 21:25
Kapcsolati erőszak

Az élettársát felismerhetetlenre verő volt katonatisztnek azon kellene aggódnia, hogy tíz vagy tizenöt évet kap, nem kártérítésért ötmillióra perelnie áldozatát – mondta Antoni Rita, a Nőkért Egyesület elnöke. Szerintük amerikai mintára közzé kellene tenni az erőszakos elkövetők és szexuális bűnözők nevét.

Szolidaritás Orosz Bernadett-tel (VÁLTOZÁS! 2020. szeptember 28., Miskolc)

augusztus 12, 2020 - 13:36

A bántalmazott hatgyermekes édesanyának, Orosz Bernadettnek augusztus 26-án  VÁLTOZÁS! szeptember 28-án 10 órakor becsületsértés miatt kell a Miskolci Járásbíróság elé állnia, mert az őt ért bűncselekményt követően a közösségi oldalán közzétette bántalmazója nevét.

K. I. ügyében, aki felismerhetetlenre verte őt (úgy, hogy Orosz Bernadett tartós egészségkárosodást szenvedett) viszont a mai napig nem született ítélet, sőt vádemelés sem történt az ügyben.